PIMEC Maresme-Barcelonès Nord i la Diputació de Barcelona presenten la seu de l’Oficina Acelera Pyme Rural de Mataró

Mataró, 18 de gener de 2023. PIMEC Maresme-Barcelonès Nord i la Diputació de Barcelona, amb el suport de Red.es, han presentat avui la seu de l’Oficina Acelera Pyme Rural de Mataró, ubicada al Tecnocampus. L’OAP Rural és una oficina física i virtual, on les petites i mitjanes empreses i les persones autònomes de poblacions de menys de 20.000 habitants poden sol·licitar assessorament tecnològic personalitzat a partir d’un diagnòstic digital del negoci. A més, poden accedir a seminaris sobre TIC i tallers de networking, així com a eines i recursos per a la digitalització i gestió dels tràmits vinculats al Kit Digital.

Cal destacar que el programa d’ajut que s’ofereix des de l’OAP Rural té com a objectiu principal la digitalització d’empreses i autònoms evitant que aquesta els suposi un cost, ja que està 100% subvencionat pels fons Next Generation.

Joan Pera, president de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, i Sergi Morales, tinent d’alcalde i regidor d’Ocupació i Empresa, Economia Social, Emprenedoria, Indústria i Polígons Industrials de l’Ajuntament de Mataró, han donat la benvinguda a l’acte. Durant la seva intervenció, Pera ha destacat que “la transformació digital de l’empresa no és fàcil ni ràpida, especialment en el cas de les pimes, ja que no disposen de l’estructura i els recursos necessaris. Per aquest motiu, és molt recomanable buscar ajuda externa”. En aquest context, ha convidat al teixit empresarial de la comarca a fer ús dels serveis que proporciona l’OAP Rural.

 

Per la seva part, Morales ha explicat que “aquest projecte és un exemple més de la important dinàmica de col·laboració entre les entitats i institucions que treballem pel desenvolupament econòmic dels territoris i per recolzar el teixit productiu del nostre entorn”.

La presentació de l’Oficina Acelera Pyme Rural de la província de Barcelona i de la seva seu comarcal al Maresme ha estat a càrrec d’Andreu Bru, director d’Innovació i Tecnologia de PIMEC, i Albert Torras, tècnic assessor del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona. Durant la seva intervenció, Bru ha explicat que “aquestes oficines trenquen les barreres de la distància, portant els serveis a zones allunyades de les àrees metropolitanes, i incentiven el contacte directe entre empreses i autònoms que cerquen tecnologies i prestadors de tecnologia de proximitat”.

D’altra banda, Torras s’ha referit a l’elevat nombre d’empreses i professionals autònoms del Maresme “és la segona comarca de la província que compta amb més empreses i autònoms, amb gairebé 24.000, localitzades en 25 municipis de menys de 20.000 habitants”.

A l’acte també hi ha participat Xavier Amposta, assessor tecnològic de l’OAP Rural del Maresme, que ha detallat el catàleg de serveis oferts pel programa i ha destacat que “el programa pretén sensibilitzar les pimes i les persones autònomes per tal que es digitalitzin i incorporin metodologies innovadores que els permetin optimitzar el funcionament dels seus negocis mitjançant la incorporació de processos”. L’acte també ha comptat amb la presència del secretari territorial de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, Damià Fernández.Fondo Europeo de Desarrollo Regional Una manera de hacer Europa