Empreses i comerços de l’Anoia coneixen les claus de la nova normativa de Facturació Electrònica

Aquest 25 de gener s’ha celebrat al Centre d’Innovació de l’Anoia, a Vilanova del Camí, una sessió de Cafè Digital sobre la nova normativa de facturació electrònica. La sessió, dirigida a les empreses i persones autònomes dels municipis de la comarca de l’Anoia amb menys de 20.000 habitants, l’han organitzat l’Oficina Accelera Pyme Rural Barcelona i l’Ajuntament de Vilanova del Camí.  

L’obertura de l’acte ha estat a càrrec del sr. Jordi Barón, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí. Tot seguit, la sra. Esther Boixader, assessora tecnològica de l’Oficina Accelera Pime Rural, ha presentat els serveis de l’Oficina als assistents, i ha fet una pinzellada sobre els ajuts Kit Digital, els quals els assistents poden aprofitar en la categoria de Facturació electrònica per adaptar-se a la nova normativa. Tot seguit, el sr. Andreu Bru, Director de Tecnologia i Innovació de PIMEC, ha posat sobre la taula la  Llei 11/2021, de 9 de juliol, de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal, sobre el registre informàtic de les factures, i la Llei 18/2022, de 28 de setembre, de creació i creixement d’empreses, sobre facturació electrònica. En el transcurs de la sessió s’ha explicat com afectarà a les empreses la nova normativa i des de quan, s’han posat sobre la taula els recursos i eines que tenen disponibles per adaptar-se al canvi, i s’ha recalcat la tasca de l’Oficina a la comarca com a punt d’informació i acompanyament per al canvi.  

Al llarg de les properes setmanes hi ha previstes sessions de divulgació sobre la facturació electrònica arreu del territori. A les comarques veïnes, s’ha programat un Cafè digital sobre facturació electrònica al Moianès, el proper 14 de novembre a les 14:45h, i un altre a Centelles, Osona, el 23 de novembre a les 15h. Podeu consultar totes les dates i ubicacions aquí. Fondo Europeo de Desarrollo Regional Una manera de hacer Europa