El Lluçanès inaugura la seu de l’OAP amb un cafè digital sobre el nou reglament de facturació electrònica

El passat 10 d’octubre es va presentar a Santa Creu de Jutglar la seu de l’Oficina Acelera Pyme Rural del Lluçanès en el marc de la jornada Cafè Digital: Claus i novetats de la facturació electrònica, acte organitzat juntament amb el Consorci del Lluçanès.

El director de Tecnologia i Innovació de PIMEC, Andreu Bru, i l’assessora tecnològica de l’OAP, Esther Boixader, van presentar aquesta subseu al Lluçanès com a punt d’atenció a les empreses de la comarca amb la finalitat d’impulsar-ne la digitalització. D’aquesta manera, a les dependències del Consorci del Lluçanès l’OAP podrà assessorar les empreses que vulguin saber quin és el seu nivell de maduresa digital, quins passos han de seguir per transformar-se digitalment, com i quins ajuts tenen a la seva disposició.

Bru va explicar el nou reglament que properament s’aprovarà sobre facturació electrònica que implicarà la seva obligatorietat en totes les transaccions entre empreses en els propers anys. A més, va destacar que «el principal obstacle d’una empresa per implantar un sistema de facturació electrònica o de gestió global és la por al canvi que tenen les persones, i és per aquest motiu cal acompanyar-les en el procés».

Finalment, Boixader va enumerar els ajuts del Kit Digital i va explicar com des de l’Oficina ajuden a tramitar-los, a identificar en quines àrees es poden invertir i a localitzar proveïdors de territori per implementar les solucions escollides.Fondo Europeo de Desarrollo Regional Una manera de hacer Europa